Završava se EU projekat „Krug podrške“

Projekat „Krug podrške“koji realizuje opština Opovo u partnerstvu sa udruženjem „Siguran život“ i Centrom za socijalni rad Opovo, uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji implementira UNOPS, završava se 30. aprila 2024. godine.

Tim povodom, 22. aprila 2024. održana je završna konferencija projekta u sali Kulturnog centra Opovo.

U okviru projekta dodeljene su kuće za 5 ugroženih porodica opštine Opovo, sprovedene su obuke za članove korisničkih porodica i za korisnike nabavljen kućni nameštaj, aparati za domaćinstvo kao i aparati za obavljanje poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih delatnosti. Projektom je bila planirana podrška za 10 ranjivih porodica, ali usled nepovoljnih tržišnih uslova i ograničenog fonda, projektni tim je uspeo da obezbedi 5 kuća. Iako umanjenog uticaja, projekat je uspeo da omogući sigurniji život višečlanim porodicama iz najosetljivijih socijalnih kategorija kroz obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja i podršku u (samo)zapošljavanju i inkluziji u lokalnoj zajednici.

Na konferenciji su govorili Miloš Markov, predsednik opštine Opovo, i Ivana Obradović, menadžerka projekta, kao i predstavnici porodica obuhvaćenih krugom podrške.